Checklist before you travelI Danmark er der ikke noget lovkrav om periodiske syn af campingvogne. Kun i forbindelse med ejerskifte eller ved ændring af de tekniske data, er det nødvendigt med et campingvognsyn. Derfor er det altid en god ide at få en sagkyndig til at gennemgå sin campingvogn, inden man tager på farten, således at man kan vide sig nogenlunde sikker på, at man ikke bryder sammen undervejs.

Skal man gennem Tyskland, har man mulighed for at købe en Tempo 100 godkendelse. Denne godkendelse kan man i Danmark købe hos flere forskellige synshaller, ligesom de kan erhverves hos Tüv i Tyskland. Disse giver kort fortalt tilladelse til at køre 100 km/t på de tyske motorveje. Hvis man gør ophold i Tyskland og skal ind til de større byer, kan det være nødvendigt, at man også køber et miljøzonemærke til bilen. For at opnå dette, er det nødvendigt, at bilen opfylder nogle miljømæssige krav. Mangel på at fremvise en sådan tilladelse kan resultere i en bøde på 80 euro, så det er vigtigt, at man gør sig bekendt med, hvilke byer det er nødvendigt at have tilladelsen i.

Sørg også for at få tjekket gasflasken, at den er opfyldt og trykket korrekt, så man ikke pludselig risikerer at stå uden mulighed for at lave et måltid mad. I den forbindelse er det også godt lige at få tjekket, hvorvidt der er nogle huller på gasrøret. Selv et lille hul, kan være utrolig farligt, når man bruger gassen, ligesom man opnår stort spild, hvis der er en utæthed.

Det kan være fornuftigt også at tage højde for uforudsete udgifter. Man kan hurtigt komme i knibe, hvis man rejser på et stramt budget og måske pludseligt får behov for bugsering i forbindelse med en punktering, reparationer, udskiftning af gasflaske, indkøb af pærer til bil eller campingvogn eller interiøret.