Plan the trip and budgetDette kommer selvfølgelig helt an på, hvad det er, man ønsker. Der findes mange, der vil have en spontan ferie og drager frem og tilbage, alt efter hvordan vinden blæser, men hvis man er bekymret for den økonomiske del, kan det være en klar fordel at sætte sig ned inden turen og forsøge at lægge et budget. Selvom det aldrig vil være 100 %, kan man om ikke andet få en god indikation af, hvor meget turen kan komme til at koste.

For dem, der har børn med på turen, er det værd at overveje at benytte sig af campingpladserne i området, hvor ferien finder sted, da de ofte byder på gode familieforhold i form af store legepladser og mange ligger endda tæt ved strande, så vandhundene kan få stillet deres tilfredshed. Langt størstedelen af campingpladserne har hjemmesider, hvor man kan finde priser for overnatning. Det er dog værd at være opmærksom på, at disse priser kan variere meget alt efter hvornår i ugen man ankommer, men også årstiden har sit at sige. Nogle steder er der også prisforskel alt efter, om man medbringer campingvogn eller telt, hvilket skyldes at campingvognen først og fremmest fylder mere, men også at man får stillet strøm til rådighed. På de mere populære steder, kan det også være en rigtig god ide at bestille plads et stykke tid i forvejen, så man ikke risikerer at køre forgæves blot for at blive meddelt, at alle pladserne er optaget.

Skal man over Storebæltsbroen, er der naturligvis udgiften til broen at tage hensyn til, men det er også en god ide, at man inden afrejsen gør sig lidt tanker, om der er bestemte ting man vil se under opholdet, hvor der måske er entreudgifter forbundet med besøget. Det er dog en god ide, at man ikke fylder kalenderen fuldstændigt, så man har lidt spillerum enten til lidt afslapning eller til spontane udflugter under sin tur.