Online ratings of campsitesSelvom man ikke skal lade sin endelige beslutning på valget af en campingplads være dikteret af andre rejsende, er det bestemt ikke ensbetydende med, at man ikke kan benytte sig af de mange hjemmesider, hvor gæster fra bestemte lokationer rundt om i verden har mulighed for at give deres vurdering af stedet. Langt de fleste hjemmesider benytter sig enten af 5-stjerne systemet, eller en karakterskala, som løber fra 0-10, hvor 10 betyder, at alt er i top.

Her bliver der ofte spurgt ind til detaljer som lokation, aktiviteter, underholdning, beliggenhed og meget mere, og mange benytter sig af “Bedst/Værst” princippet, hvor man får mulighed for at skrive et kort indlæg om de fordele og ulemper, som stedet byder på.

Det er dog værd at være opmærksomme på, at der findes mange bedømmelser, der ikke er helt fair. For eksempel findes der mange eksempler på feriegæster, som har klaget over, at vejret ikke var godt nok. Det er selvfølgelig ærgerligt for ens ferie, men det er ikke rimeligt, at overnatningsstedet bliver bedømt på ting, som de ikke har indflydelse på, og det kan være alt lige fra vejret til trafikken og prisen for at komme ind på det lokale museum.

Derudover har pladser nogle gange fået dårlige bedømmelser, hvis der for eksempel ikke har været aktiviteter for børn såsom hoppepuder, legepladser eller andet på trods af, at campingpladserne på deres hjemmeside har gjort opmærksom på, hvilke aktiviteter der er tilgængelige på området. Selvom petanque ikke står i højsædet for børnene, vil bedømmelsen heller ikke i dette tilfælde være helt reel, hvis det udelukkende er voksne, som rejser, da de måske er på udkig efter lige netop den campingplads, hvor man ikke risikerer larmende børn, men tværtimod har mulighed for at nyde stilheden og den omkringliggende natur.

Ovennævnte eksempler taget i betragtning, er det derfor vigtigt, at man er opmærksom på de dårlige anmeldelser, da de måske ikke er aktuelle i forhold til det opholdssted, som man søger efter.