Alle mennesker elsker ferie. Det er nok en udtalelse som langt de fleste vil erklære sig dybt enige i, og hver især har man sin egen måde at nyde en uge eller to i feriens tegn. Nogle skynder sig at pakke kufferterne og sætte sig op i et fly, som skal bringe dem til den valgte destination, mens andre er tilfredse med deres egen, lokale badestrand som udflugtdestination for familien. Nogle tredje tager slet ikke afsted, men går måske og hygger sig med at hive lidt ukrudt op i haven. Til slut er der dem, som drager afsted mod deres sommerhus. Der er således mange forskellige præferencer i spil, når familien skal afsted på ferie.

Der findes desuden campisterne, og dem er der med god grund mange af. Der findes et hav af forskellige måde ,som man kan campere på. Camblet, telt, campingvogn, camper, hytter, soveposer i det fri og så videre. Det er således næsten kun fantasien, som sætter grænser for, hvordan man kan campere.

Langt størstedelen af de danske campister holder sig inden for landets grænser. Dels fordi Danmark byder på et stort antal campingpladser spredt ud over hele landet, men også fordi omkostningerne selvfølgelig er væsenligt lavere end hvis man rejser til udlandet. Her er den primære ekstraudgift naturligvis til transport, hvilket enten kan være i form af tog- eller busbilletter, eller benzinudgifter og toldbetalinger på motorvejen. Rejser man med tog eller bus og har hele familien med, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse og langt bedre kan betale sig at feriere hjemme og nyde den danske sommer.

På denne blog sættes der mest fokus på destinationer i Danmark, men der gives ligeledes gode tips, hvad man skal huske at have med, og hvilke muligheder man har som campist.