With the tent in the trunkDet er nok de færreste, som ikke på et eller andet tidspunkt i løbet af deres skoletid, har været på telttur. Langt de fleste kan sikkert nikke genkendende til de nyvaskede cykler, friskpumpede dæk, rygsækken med tøj til et par overnatninger, der er fastgjort på baggagebæret sammen med posen med telt, barduner, pløkker, og hvad der ellers hører sig til.

Når man kigger i bakspejlet, er det næsten svært at forestille sig, hvordan man overhovedet formåede at medbringe både telt, tøj og fodtøj til at slags vind og vejr, sovepose, rullemåtte, lappegrej, hvis nu man skulle komme ud for en punktering, og hvad andre småting der ellers skulle med på turen. Al den oppakning og så afsted på cyklen!

I voksenlivet er det heldigvis lidt nemmere. I hvert fald i det scenarie, hvor man medbringer sin egen bil. For mange mennesker er tanken om at skulle medbringe alt sit habengut på cykel, i bussen eller toget eller endda på gåben så overvældende, at bilen virker som den helt naturlige løsning, da bagagerummet hurtigt kan blive fyldt op med rejsegrejet.

Ofte er teltturen også den ferie, der kan give flest memorable oplevelser, da mange kun vælger en enkelt overnatning samme sted, inden turen går videre. En anden fordel, som mange lægger vægt på, er, at man ikke nødvendigvis er bundet til at overnatte på en campingplads, men har langt flere muligheder, når man skal udvælge sig den plads, hvor teltstængerne skal samles, pløkkerne bankes i jorden, og kampen for at få rullemadrassen til at ligge fladt finder sted kun for at pakke det hele sammen igen næste dag.
Andre kan slet ikke overskue tanken om konstant at være på farten og har ingen problemer med at tilbringe et par dage af gangen på samme sted, inden rejsen går videre til et andet sted.

Det er dog både sikkert og vidst, at teltrejsen kan danne grundlag for mange sjove og mindeværdige oplevelser, som man flere år frem i tiden, kan se tilbage på med et stort smil.