campingDet er et forholdsvis relativt spørgsmål og kommer selvfølgelig først og fremmest helt an på, hvilken type ferie man ønsker, men også på de personer, som man er ledsaget af. Når man rejser på ferie til udlandet, gør man sig ofte de kulturelle oplevelser som feriedestinationen har at byde, og bruger meget tid på at komme frem og tilbage mellem destinationerne. Der findes for eksempel familier, der er rejst til sydens sol, hvor børnene synes det er langt sjovere at blive ved stranden eller swimmingpoolen på hotellet end at gå på opdagelse i den omkringliggende natur. Derfor er det meget normalt, at familierne deler sig op og derfor ikke hænger op og ned af hinanden i løbet af hele ferien.

Når man taler om camping, er det lidt anderledes. Selvfølgelig er ovenstående scenarie, hvor familien deles i to en mulighed, men i langt størstedelen af tilfældene er campingoplevelsen en forholdsvis intim en af slagsen. Vælger man for eksempel campingvognen, cambletten eller teltet, sover man i samme rum som alle medrejsende, og man skal derfor være sikker på, at rejsekammeraterne er nogle, man er komfortable med og kommer godt overens sammen med.

Det fantastiske ved at campere er, at man ikke er bundet til at blive længere end man ønsker. Man kan sagtens blot bruge en enkelt overnatning på hver enkelt sted og derefter rejse videre til den næste. På den måde er man garanteret at opleve mere end de, som udelukkende holder sig til en destination på hele ferien. Omvendt skal man selvfølgelig også være opmærksom på, at udgifterne til brændstof kan være lidt højere end beregnet, da man hurtigt kan tilbagelægge mange kortere distancer, men efter en uge måske står foran en tur på 4-500 kilometer, før man er hjemme igen.

I sidste ende er det en smagssag og kommer an på ens personlige foretrukne rejsemetode, men at campere er en hyggelig måde at rejse på, som bringer folk tættere på hinanden.