Camping abroadIkke alle lande har samme campingkultur, som det er tilfældet i Danmark. Derfor er det en god ide, at man laver sit hjemmearbejde, inden man rejser afsted, så man ikke risikerer at ende i et land, hvor indbyggerne glor med store øjne og ligner store spørgsmålstegn, når man spørger om retning til den nærmeste campingplads.

Først og fremmest er det klart anbefalelsesværdigt, at man bestiller sin plads inden man rejser afsted. Der er næsten ikke noget værre end at have tilbagelagt flere tusinde kilometer, for blot at få besked på, at der ikke er flere ledige pladser.

Derudover kan det have enorm betydning for den endelige pris, om man bestiller direkte på pladsens hjemmeside eller benytter en rejseagent. Ofte risikerer man nemlig at betale mere, hvis man ikke booker direkte hos campingpladsen, da partnerne mange gange sælger dem med stor fortjeneste. Derfor kan der sagtens være et par hundrede kroners forskel per overnatning, alt afhængigt af hvordan man bestiller. Er man sent ude med sin bestilling, kan man dog komme i den situation, at man kun kan booke gennem partnere, da disse typisk reserverer et stort antal pladser. Dette betyder, at campingpladsen kun har et mindre antal pladser at råde over, og jo mere populær pladsen er, desto hurtigere bliver de booket.

I mange lande er det nødvendigt, at man har en godkendelse til at køre med påhængsvogn enten på motorvejene eller blot generelt. Derfor er det altid en god ide at sætte sig ind i reglerne i forbindelse med kørsel med dette, uanset om det er en campingvogn, trailer, camplet eller anden påhængsvogn, så man ikke risikerer ubehagelige konfrontationer med den lokale ordensmagt, som kan udløse bøder. Man skal desuden være opmærksom på, at nogle lande kræver, at man betaler et mindre beløb i vejafgift. Oftest kan disse købes ved grænsen eller på lokale tankstationer.