Camping - an experience for lifeDer er utroligt mange ting, man skal være opmærksom på, inden man påbegynder sin rejse, uanset om man vælger den mere bekvemme løsning med campingvognen, hvor en komfortabel seng og adgang til køkkenet, køleskabet og toilettet altid er inden for rækkevidde, eller om man vælger teltturen, hvor disse står lidt mere hen i det uvisse.

Men hver især har de deres egen charme. Campingvognen tilbyder lidt bedre forhold og byder dagen på regnvejr, har man ofte underholdning nok, da man i siddearealerne sagtens kan hygge sig med en kryds og tværs eller kortspil, og nogle campingvogne har endda plads til fjernsyn. Teltet ses af mange primært som et soveværelse, og selv om slåskampen med rullemadrassen ikke synes at ville tage nogen ende, kan man sagtens nyde mange hyggelige timer i teltet i løbet af dagen. Selv i regnvejret har teltet sin charme. Tænd for eksempel et par stearinlys og bryg en kande te og med den rette rejsepartner kan timerne hurtigt flyve afsted. Tager man turen alene, er det let at finde ro til at nyde en god bog.

Nogle vælger at rejse afsted med familie eller venner og bekendtskaber, mens andre drager ud på rejsen alene, og undervejs støder ind i mennesker, og måske ender med gode venner for livet.

Uanset hvilket rejseselskab man vælger, og om det er campletten, campingvognen eller måske teltet, som medbringes på turen, tager man afsted, fordi man nyder denne form for ferie. Det er både hyggeligt, afslappende og socialiserende aktivt på samme tid. Vælger man derudover flere forskellige opholdssteder i løbet af turen, kan den også være kulturelt inspirerende, naturligvis taget i betragtning af hvor isoleret destinationen er.

Det er de færreste, der har været på campingtur, som nøjes med en enkelt rejse, da det er en forlystelse, som man ikke kan få nok af, når først man har prøvet det.